Skip to content
Jönköpingbaserad Christian Malm har utnämnts till Chief Technology Officer for Bluewater, ett globalt svenskt företag som erbjuder världsledande vattenrening och dryckeslösningar
Jönköpingbaserad Christian Malm har utnämnts till Chief Technology Officer for Bluewater, ett globalt svenskt företag som erbjuder världsledande vattenrening och dryckeslösningar

News -

Bluewater utser ny Chief Technology Officer (CTO)

Christian Malm, 47, har utnämnts till Bluewater CTO och ledamot i den ledningsgrupp. Christian Malm har meriter från ett flertal industrisektorer och har arbetat med, och varit ledare, för agila produkt- och teknikerteam i globala scaleup-företag.

Bluewaters grundare och CEO, Bengt Rittri (bild under), säger att utnämningen understryker Bluewaters starka satsning på innovation.

– Christian ansluter sig till Bluewater vid en perfekt tidpunkt när vi går in i nästa tillväxtfas, säger Bengt Rittri. Hans erfarenheter kommer att bidra starkt till att snabba på vår tillväxt genom att driva Bluewaters globala teknologistrategi, främja en stark teknisk kultur och bidra med tekniskt ledarskap inom alla verksamhetsområden.

Christian Malm har arbetat för Bluewater sedan 2013 som extern konsult, baserad i Jönköping. Han har utvecklat Bluewaters vattenrenare och undersystem samt arbetat som projektledare inom bland annat produktutveckling, produktdokumentation, testning och validering. Dessförinnan har Christian Malm varit verksam i ett antal produkt- och teknikroller, de senaste 15 åren som produktutvecklingschef, i flera snabbväxande företag inom medicinsk teknik, fordon och Telecom industrin.

– Tillväxten i vattenreningsbranschen är stark, eftersom människor överallt i allt högre grad ifrågasätter kvaliteten på kranvattnet. Jag avser att bygga en teknisk arkitektur för Bluewater, genom att investera i de bästa begåvningarna och bygga upp ett starkt, välorganiserat team, samt genom att hålla oss uppdaterade om de senast forskningsteknikerna som kan vara till fördel såväl för bolaget, som för våra konsumenter och företagskunder, säger Christian Malm.

För mer information vänligen kontakta Christian Malm direkt på +46 70 834 00 44 christian.malm@bluewatergroup.com eller David Noble, Bluewater R & Communications Director på david.noble@bluewatergroup.com


Topics

Categories

Contacts

David Noble

David Noble

Press contact PR & Communications Director Public relations and corporate communications +44 7785 302 694