Skip to content
Bluewater på plats i Sandhamn med innovativa vattenreningslösningar som förser hamnområdet med upp till 30.000 liter avsaltat Östersjövatten per dag
Bluewater på plats i Sandhamn med innovativa vattenreningslösningar som förser hamnområdet med upp till 30.000 liter avsaltat Östersjövatten per dag

News -

Bluewater på plats i Sandhamn med vattenstationer som löser Sandhamns vattenbrist under sommaren

Stockholm, 3 juli 2018 - Bluewater, världsledande inom innovativa vattenreningslösningar, har i år medverkat på ÅF Offshore Race – ett av Sveriges mest prestigefulla seglingstävlingar. Under helgen kunde besökare och tävlande njuta av renat vatten från Bluewater’s tre innovativa eventstationer som var utplacerade på Skeppsholmen. Som ett steg i kriget mot engångpslast har även alla deltagande seglare fått gratis metallflaskor för att motverka användandet av plastflaskor.

När målgången nu närmar sig i Sandhamn finns Bluewater på plats med eventstationer för att sprida budskapet om Sandhamns vattenbrist, och att lösningar redan finns till problemet. På plats används Bluewaters unika avsaltningsanläggning som förser hamnområdet med upp till 30.000 liter avsaltat Östersjövatten per dag.

”Vår aktivering med Kungliga Seglarsällskapet och ÅF Offshore Race har varit en riktig succé. Intresset för våra lösningar har aldrig varit större, och vi har märkt en påtaglig förändring i människors medvetenhet och prioriteringar” berättar Gustaf Hagström, försäljningsansvarig för Norden på Bluewater. ”Vi ser nu fram emot att få gratulera alla modiga seglare här i Sandhamn när de kommer i mål och servera riktigt gott, avsaltat vatten” fortsätter han.

För mer information kontakta presschef David Noble, david.noble@bluewatergroup.com eller +44 7785 302 694

Topics

Categories

Contacts

David Noble

David Noble

Press contact PR & Communications Director Public relations and corporate communications +44 7785 302 694